Nieuwjaarswens!

Wij wensen iedereen, die ons een warm hart toedraagt, een gezond, gelukkig, gezellig en geweldig 2022!!

Intocht van Sinterklaas op de duo-fiets!

Het paard van Sinterklaas O zo snel had rust nodig, dus zocht Sinterklaas (Mark de Haas) een ander vervoermiddel. Ja, dan is een duo-fiets van de Fietsmaatjes een mooie oplossing en zoals jullie zien geniet de Sint ervan. Veronica Verweij, vrijwilliger in Rijpwetering, vond het maar wat leuk rond te rijden met onze hoogbejaarde Sint. Een mooie bijkomstigheid is dat hij natuurlijk prima in onze doelgroep past! Op deze manier hebben we ons weer in de kijker gefietst! Dus Sint, voor volgend jaar, u bent weer van harte welkom bij de Fietsmaatjes van Kaag en Braassem!!

RABO clubsupport – actie

De uitslag van de RABO Clubsupport actie 2021 is bekend. Van de 145 verenigingen/stichtingen, die hebben meegedaan, zijn de Fietsmaatjes Kaag en Braassem als eerst geëindigd en gaan een bedrag ontvangen van 3.500 euro!

Een gigantisch bedrag wat bijeen is gesprokkeld door jullie en de mensen die onze stichting een warm hart toedragen. Wij zijn er ontzettend blij mee en willen bij deze iedereen bedanken, die hieraan heeft bijgedragen en moeite heeft gedaan om tot dit prachtige bedrag te komen!

HARTELIJK BEDANKT ALLEMAAL!!

Idi bedankt!!

Idi v.d. Meer is afgelopen zaterdag 16 oktober bedankt voor haar vele jaren voorzitterschap van Fietsmaatjes Kaag en Braassem. Met haar man Koos heeft zij Fietsmaatjes Kaag en Braassem vanaf de start meegemaakt en vormgegeven. Mede dankzij Idi staat er nu een prachtige organisatie waar we trots op kunnen zijn. Naast fietsvrijwilligers zijn er nu ook meer vrijwilligers die een taak in de organisatie hebben. In de toespraak van penningmeester Jan v.d. Salm werd teruggekeken op de vele werkzaamheden welke Idi voor Fietsmaatjes heeft uitgevoerd. De nieuwe voorzitter Stefan van der Zwet bedankte haar met bloemen en een kado. Idi blijft gelukkig actief als coördinator binnen de organisatie.

Bedankt Kinderkoor Akkoord,

Wow, het verraste ons zo, een uitnodiging te mogen ontvangen van het Kinderkoor Akkoord. Het geld wat ze de afgelopen tijd met collectes hadden bijeengebracht komt ten goede van Fietsmaatjes Kaag en Braassem. 

Bij de laatste kooravond bleek wel dat dit koor dus niet alleen een mooi en krachtig geluid kan maken. Gezelligheid en serieuze zaken hand in hand gaan. Maar…. ze doen het ook gewoon; actie voor de medemens. Deze opbrengst zorgt er voor dat Fietsmaatjes Kaag en Braassem de fietsen kunnen blijven onderhouden. Zodat we door kunnen gaan en uitbreiden zodat de mensen die graag fietsen maar dit door omstandigheden niet meer zelfstandig kunnen of willen. Samen met een vrijwilliger dan toch op pad te kunnen en te genieten van de omgeving. 

Heel hartelijk bedankt voor uw financiële steun!

Namens Fietsmaatjes Kaag & Braassem

Twee nieuwe fietsen dankzij Zorg & Zekerheid

Door het groeiend aantal gasten werd het steeds lastiger een fiets te reserveren. En bij een pechgeval  die niet snel verholpen kon worden moesten er altijd een aantal ritten geannuleerd worden. Van Zorg en Zekerheid heeft onze organisatie een belangrijke financiële bijdrage ontvangen zodat we in februari dit jaar twee nieuwe duo-fietsen konden aanschaffen die bij de start van het seizoen medio maart direct voor iedereen beschikbaar waren. De oudste fiets, met ruim 30.000 km op de teller staat nu in reserve zodat we bij een calamiteit direct een fiets in reserve hebben.  Wij zijn Zorg & Zekerheid dankbaar dat we op deze manier nog meer mensen een plezier kunnen doen met leuke fietstochtjes.

Gezocht: Vrijwilligers voor 2021

Na een zomer waarin weer volop hebben gefietst zijn we door het toenemende aantal Corona besmettingen helaas weer gestopt met fietsen.  Dat er veel behoefte is om te gaan fietsen, misschien wel juist in deze tijd, hebben wij gemerkt aan de vele aanmeldingen van nieuwe gasten.
Het aantal vrijwilligers is hier bij achtergebleven waardoor we nu met een wachtlijst te kampen hebben.  Dus: als je tijd over hebt, lekker bezig wil zijn in de buitenlucht en iets wil doen voor je medemens, meld je dan aan als vrijwilliger. Als de Corona ontwikkelingen het dan weer toelaat krijg je in februari of maart van ons instructie en een proefrit op de duofiets en je kan dan in de lente van 2021 met een gast de weg op.

Je doet er een gast een heel groot plezier mee en onze ervaring is dat ook onze vrijwilligers er veel plezier aan beleven
Je kunt contact met ons opnemen via het contactformulier of een email te sturen naar info@fietsmaatjeskb.nl

Graag tot snel!

Weer fietsen per 13 juli

Het bestuur van Fietsmaatjes Kaag en Braassem vindt het weer verantwoord te gaan fietsen.

Per 13 juli zijn we gestart en er wordt al volop gebruik van gemaakt. Uiteraard onder aanvullende voorwaarden voor gast en vrijwilliger. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. Vijf van de zes fietsen zijn voorzien van een zogenaamd kuchscherm, geleverd door de fabrikant van de duofietsen Huka. De windgevoeligheid valt gelukkig erg mee.

Inmiddels zijn er al aardig wat ritten gereden en hebben we een enquete onder de vrijwilligers verspreid om te kunnen leren van de eerste ervaringen.

Ondertussen is de wachtlijst met nieuwe gasten in het eerste halfjaar aardig gegroeid dus nieuwe vrijwilligers zijn meer dan welkom.

Corona – maatregelen

26-03-2020

Bestuur van Fietsmaatjes Kaag en Braassem laat weten de activiteiten voorlopig te moeten schrappen in verband met het coronavirus. We zijn in korte tijd in een bizarre situatie beland. Het is een tijd vol van zorg en onzekerheid en de informatie in dit bericht zal u vast niet verbazen. We hebben na het horen van de aanvullende maatregelen van onze regering besloten om de ontwikkelingen af te wachten en tot nader orde niet te gaan fietsen.

 Zodra er meer bekend is omtrent het coronavirus laat het bestuur dit weten.