Sparen bij Kaaswereld voor Fietsmaatjes Kaag en Braassem!!

Afgelopen donderdagmiddag 3 februari kreeg de voorzitter van Fietsmaatjes Kaag en Braassem, Stefan van der Zwet, uit handen van de
eigenaars, Richard en Olga van Klink van de Kaaswereld op het
Noordplein te Roelofarendsveen een cheque uitgereikt van 355 euro. Dit
was de prachtige uitkomst van de Piggy spaaractie van 2022 aangevuld
met een mooi bedrag van de eigenaars zelf, die ons een warm hart
toedragen.

Wij willen iedereen bedanken, die aan deze spaaractie meedoet!! Ook dit
jaar wordt deze actie voortgezet voor Fietsmaatjes.
De 150 vrijwilligers van Fietsmaatjes Kaag en Braassem fietsen samen
met gasten, die niet meer zelf kunnen of durven fietsen. Met name voor
de ouderen in de gemeente is dit een uitje wat ze fantastisch vinden. Ze
zijn in de buitenlucht, bewegen, maken onderweg een gezellig praatje en
gaan gezellig koffiedrinken met de vrijwilliger.
Wilt u onze gasten ook een groot plezier doen, word dan vrijwilliger bij
ons en laat het ons weten via info@fietsmaatjeskb.nl
Het mooie weer komt er weer aan, dus de hoogste tijd vrijwilliger bij ons
te worden om te gaan fietsen met een dankbare gast. Meld u aan!

Nieuwjaarswens

Fietsmaatjes Kaag en Braassem wenst alle vrijwilligers, gasten, sponsoren en alle mensen die ons een warm hart toedragen een

Gezond en een buitengewoon gelukkig 2023!

Laten we hopen op vrede en veel liefde!

Rabobank Club Support

De actie van de Rabobank, de Rabo Club Support, bleek voor ons een enorm succes. Dhr. Harry Winters, vertegenwoordiger namens de Rabobank, heeft op donderdag 13 oktober een cheque overhandigd aan onze voorzitter Stefan van der Zwet van 2.694,85 euro. Een heel mooi bedrag dat gaat dienen als een eerste aanzet voor een toekomstige nieuwe duo-fiets of voor nieuwe accu’s !! Wij willen bij deze iedereen bedanken die op ons een stem heeft uitgebracht!!

MeerWonen en Fietsmaatjes samen in volle vaart vooruit

Donderdagmiddag 15 september is op feestelijke wijze weer een nieuwe stalling geopend voor elektrische duofietsen van stichting Fietsmaatjes. Deze afgesloten fietsenstalling staat bij seniorencomplex Gogherweide van woningcorporatie MeerWonen in Roelofarendsveen.

Dit is de derde fietsenstalling die deels door MeerWonen gefinancierd wordt. Directeur van de woningcorporatie Peter Hoogvliet houdt zich hiermee aan zijn belofte uit 2020 dat stichting Fietsmaatjes mocht aankloppen als ze nog een stalling nodig zouden hebben. Hij geeft hierbij aan: “MeerWonen neemt haar maatschappelijke taak zeer serieus en het werk van Fietsmaatjes sluit hier heel goed bij aan. Door samen te fietsen breng je mensen op een ongedwongen manier met elkaar in contact en zijn ze lekker in beweging”. De daad is bij het woord gevoegd en er staan nu in totaal twee fietsenstallingen bij Gogherweide en één bij de Arendshorst in Roelofarendsveen.

Stichting Fietsmaatjes
Fietsmaatjes is een initiatief voor mensen die er graag op uit gaan met de fiets, maar dit door een beperking niet meer zelfstandig kunnen. Zij worden gekoppeld aan een vrijwilliger en samen maken ze fietstochten op een elektrische duofiets. Al meer dan 12 gemeenten in de regio hebben dit goede initiatief inmiddels geadopteerd. Dankzij de nieuwe berging kan er nog meer gefietst worden. De verwachting is dat het aantal ritten dit jaar stijgt naar meer dan 1200. “We kunnen daarom nog goed nieuwe vrijwilligers gebruiken”, aldus voorzitter van Fietsmaatjes Kaag en Braassem, Stefan van der Zwet.

Interesse om fietsmaatje te worden? Geef je dan op via www.fietsmaatjeskb.nl.

Foto: Voorzitter Fietsmaatjes Kaag en Braassem Stefan van der Zwet met één van de vrijwilligers die de stalling
heeft geplaatst.

Even bijpraten…

Even bijpraten…….

Half maart zijn we weer begonnen te fietsen met onze gasten op de duo-fietsen. Wat hebben we al geboft met het weer. 

De nodige kilometers liggen alweer op het asfalt en een groot aantal ouderen hebben we deze maanden blij kunnen maken met een ritje in de prachtige natuur. 

Ik wil even uw aandacht vestigen op alles wat ervoor nodig is om de organisatie Fietsmaatjes Kaag en Braassem goed te laten draaien:

  • Onze organisatie bestaat uit een bestuur van 3 vrijwilligers, die het geheel in goede banen probeert te leiden. Zij hebben maandelijks een bestuursvergadering. 
  • Roelofarendsveen heeft twee coördinatoren, Rijpwetering ook twee en Leimuiden heeft 1 coördinator. Samen sturen zij 145 vrijwilligers aan en het streven is om onze 164 gasten regelmatig een leuke ochtend of middag te bezorgen. Dit levert een mooi saldo op van ongeveer 135 ritten per maand.
  • Daarnaast hebben we een techno-team, dat bestaat uit 5 vrijwilligers. die onze 8 fietsen onderhouden en zorgen dat de fietsen altijd in orde zijn. Een flinke klus, maar ze klaren het. Komen ze er niet uit, dan brengen ze de fiets naar Bike Zone. Is er een groter probleem dan wordt de fiets naar de Huka fabriek in Oldenzaal gebracht, die de duo-fiets gaat repareren.
  • Er zijn bij Fietsmaatjes Kaag en Braassem vier instructeurs, die de nieuwe vrijwilligers een opleiding geven in het besturen van de duo-fiets en belangrijke tips geven in het omgaan met de gasten. 
  • Onder de bovengenoemde vrijwilligers zijn er die niet alleen fietsen met gasten, maar daarnaast ook nog andere dingen doen binnen de stichting. Heel waardevol en wij noemen ze daarom ook de supervrijwilligers.
  • Twee keer per jaar vindt er een overleg plaats tussen bestuur en coördinatoren om de dingen te bespreken, waar mensen mee zitten en er kunnen ideeën aangedragen worden, die voor verbeteringen kunnen zorgen binnen de organisatie. Tussen die overleggen, zijn de bestuursleden natuurlijk te allen tijde bereikbaar voor alle coördinatoren. 
  • Eens per jaar is er ook een overleg met de supervrijwilligers. Ook zij kunnen met hun vragen altijd terecht bij hun coördinatoren.
  • Aan het begin van het seizoen, ongeveer half maart, is er een startbijeenkomst, waar alle vrijwilligers van harte welkom zijn. Voor de nieuwe vrijwilligers is dit een moment om kennis te maken met andere vrijwilligers en om te zien hoe de organisatie te werk gaat. Zij krijgen daarin dan een goed inzicht.
  • En last but not least onze sponsoren. Zonder hen zouden we dit allemaal niet kunnen realiseren. En men geeft gul!! Het is gebleken, dat we een grote gun-factor hebben. Daar zijn wij heel dankbaar voor!!
  • Wij hopen dat wij u op deze manier een inkijkje hebben kunnen geven in de organisatie van Fietsmaatjes Kaag en Braassem. 

De secretaris.

Intocht van Sinterklaas op de duo-fiets!

Het paard van Sinterklaas O zo snel had rust nodig, dus zocht Sinterklaas (Mark de Haas) een ander vervoermiddel. Ja, dan is een duo-fiets van de Fietsmaatjes een mooie oplossing en zoals jullie zien geniet de Sint ervan. Veronica Verweij, vrijwilliger in Rijpwetering, vond het maar wat leuk rond te rijden met onze hoogbejaarde Sint. Een mooie bijkomstigheid is dat hij natuurlijk prima in onze doelgroep past! Op deze manier hebben we ons weer in de kijker gefietst! Dus Sint, voor volgend jaar, u bent weer van harte welkom bij de Fietsmaatjes van Kaag en Braassem!!

RABO clubsupport – actie

De uitslag van de RABO Clubsupport actie 2021 is bekend. Van de 145 verenigingen/stichtingen, die hebben meegedaan, zijn de Fietsmaatjes Kaag en Braassem als eerst geëindigd en gaan een bedrag ontvangen van 3.500 euro!

Een gigantisch bedrag wat bijeen is gesprokkeld door jullie en de mensen die onze stichting een warm hart toedragen. Wij zijn er ontzettend blij mee en willen bij deze iedereen bedanken, die hieraan heeft bijgedragen en moeite heeft gedaan om tot dit prachtige bedrag te komen!

HARTELIJK BEDANKT ALLEMAAL!!

Idi bedankt!!

Idi v.d. Meer is afgelopen zaterdag 16 oktober bedankt voor haar vele jaren voorzitterschap van Fietsmaatjes Kaag en Braassem. Met haar man Koos heeft zij Fietsmaatjes Kaag en Braassem vanaf de start meegemaakt en vormgegeven. Mede dankzij Idi staat er nu een prachtige organisatie waar we trots op kunnen zijn. Naast fietsvrijwilligers zijn er nu ook meer vrijwilligers die een taak in de organisatie hebben. In de toespraak van penningmeester Jan v.d. Salm werd teruggekeken op de vele werkzaamheden welke Idi voor Fietsmaatjes heeft uitgevoerd. De nieuwe voorzitter Stefan van der Zwet bedankte haar met bloemen en een kado. Idi blijft gelukkig actief als coördinator binnen de organisatie.

Bedankt Kinderkoor Akkoord,

Wow, het verraste ons zo, een uitnodiging te mogen ontvangen van het Kinderkoor Akkoord. Het geld wat ze de afgelopen tijd met collectes hadden bijeengebracht komt ten goede van Fietsmaatjes Kaag en Braassem. 

Bij de laatste kooravond bleek wel dat dit koor dus niet alleen een mooi en krachtig geluid kan maken. Gezelligheid en serieuze zaken hand in hand gaan. Maar…. ze doen het ook gewoon; actie voor de medemens. Deze opbrengst zorgt er voor dat Fietsmaatjes Kaag en Braassem de fietsen kunnen blijven onderhouden. Zodat we door kunnen gaan en uitbreiden zodat de mensen die graag fietsen maar dit door omstandigheden niet meer zelfstandig kunnen of willen. Samen met een vrijwilliger dan toch op pad te kunnen en te genieten van de omgeving. 

Heel hartelijk bedankt voor uw financiële steun!

Namens Fietsmaatjes Kaag & Braassem