Fietsmaatjes Kaag en Braassem heeft nu ook een duofiets 6!

Op 28 maart was het geen duofietsweer, het regende pijpenstelen! Echter  gasten, vrijwilligers en sponsors van Fietsmaatjes Kaag en Braassem beleefden met elkaar een heugelijk moment, nl de overhandiging van duofiets 6, voor Oud-Ade,  Rijpwetering en Hoogmade!

  

De stichting heeft inmiddels 117 vrijwilligers en 145 actieve gasten en nu zelfs 6 duofietsen, daar worden veel mensen blij van! .

Na een warm welkom aan gasten, vrijwilligers, vertegenwoordigers van de sponsors  Rabobank Maaike Swart,  mevr Visser en Alex Ramaker van De Maaike Swart van de Rabobank en Ans v Haestregt van de PCI Rijpwetering, nam de voorzitter Idi v.d. Meer de aanwezigen mee, naar de start van stichting Fietsmaatjes Kaag en Braassem op 8 juli 2014.

De drie bestuurleden hadden destijds geen idee waar ze aan begonnen en tot welke hoogte zij zouden kunnen komen. Ze zetten voor de vorm een soort stip op de horizon, een wens/een streven, om over 5 jaar in alle kernen van Kaag en Braassem met mensen die dat graag wilden, op gezette tijden te fietsen op een duofiets in de mooie omgeving van Kaag en Braassem. Bestuur had  geen idee of dit werkelijk zou kunnen lukken, maar goed…een doel had je nodig!

Na een klein jaar waarin zij intensief toe werkten naar de eerste rit. De hele organisatie op poten zetten, w.o. presentaties geven, sponsors zoeken vrijwilligers opleiden en gasten bezoeken, lukten ‘t  hen om op 30 april 2015 de eerste ritten te gaan rijden met wel 3 duofietsen en ook hadden zij toen 25 vrijwilligers!

Het gastenaantal groeiden snel en het bestuur deed zijn uiterste best om alles aan het rijden te houden. Zij ontwikkelden- en verfijnde de organisatie. Vrijwilligers werden zorgvuldig opgeleid, gasten bezocht,  stallingperikelen kwamen langs, online rooster werd geïntroduceerd, avondritten werden toegevoegd in de zomer en ga zo maar door. Zij  kregen bijna overal verstand van. Uit de vrijwilligersgroep werd een technoteam samengesteld, dat op gezette tijden de technisch staat van de fietsen verzorgden en naliepen onder leiding van de technische coördinator.

Gebied Leimuiden, Rijnsaterwoude, Bilderdam kwam erbij en ook melden zich vrijwilligers en gasten uit gebied Oud-Ade, Rijpwetering en Hoogmade. Beiden gebieden deelden samen 1 duofiets, die week op week af van het ene gebied naar het andere verhuisde. Zo groeide de organisatie uit tot een bijna professioneel bedrijf! In juni 2016 kreeg de stichting het beheer over duofiets van Wijdezorg en augustus 2016 konden ze, dankzij sponsors een volgende nieuwe duofiets 4 aan het rijdend materieel toevoegen!

Niet te denken dat nu aan de start van het 4de fiets seizoen,  opnieuw een prachtige duofiets aan het rijdend materieel toegevoegd kan worden, duofiets nummer 6! Dankzij sponsoring van De Rabobank, De Carolusgulden en schenkingen van de PCI-en van de parochies Rijpwetering, Oud-Ade en PCI Poel en Ade.

Dit alles is te mooi om waar te zijn, want…zij hebben nu pas 3 fietsseizoenen achter de rug en  hadden nog twee jaar te gaan om die stip op de horizon  te halen!

Bestuur prijst zich gelukkig met de coördinator ter plaatsen Lian Zwetsloot die de zaken daar voor een groot deel regelt en met de familie Castelein. Die de stalling van de duofiets belangeloos beschikbaar stelt,  op hun bedrijf met alle ongemakken van dien. Natuurlijk ook met alle vrijwilligers daar, die de mooie ritten steeds weer waarmaken voor- en met hun gasten!

Na een woordje van de voorzitter van De Carolusgulden overhandigden de sponsors de sleutel aan coördinator Lian Zwetsloot. Samen met Karin Castelein kreeg ook Lian een bloemetje, als waardering en dank! Karin Castelein kreeg een bloemetje als dank voor de vriendelijke ontvangst, de mooi versierde locatie en catering! Zij had die middag de aanwezigen van koffie/thee, een hapje en een drankje voorzien. Ook Lian kreeg een bloemetje als dank!

Doordat er nu weer meer ruimte is op de duofietsen, zijn  nieuwe gasten  en vrijwilligers weer van harte welkom!

Aanmelden kan via www.fietsmaatjeskb.nl of mail : fietsmaatjeskb@gmail.com