Even bijpraten…

Even bijpraten…….

Half maart zijn we weer begonnen te fietsen met onze gasten op de duo-fietsen. Wat hebben we al geboft met het weer. 

De nodige kilometers liggen alweer op het asfalt en een groot aantal ouderen hebben we deze maanden blij kunnen maken met een ritje in de prachtige natuur. 

Ik wil even uw aandacht vestigen op alles wat ervoor nodig is om de organisatie Fietsmaatjes Kaag en Braassem goed te laten draaien:

  • Onze organisatie bestaat uit een bestuur van 3 vrijwilligers, die het geheel in goede banen probeert te leiden. Zij hebben maandelijks een bestuursvergadering. 
  • Roelofarendsveen heeft twee coördinatoren, Rijpwetering ook twee en Leimuiden heeft 1 coördinator. Samen sturen zij 145 vrijwilligers aan en het streven is om onze 164 gasten regelmatig een leuke ochtend of middag te bezorgen. Dit levert een mooi saldo op van ongeveer 135 ritten per maand.
  • Daarnaast hebben we een techno-team, dat bestaat uit 5 vrijwilligers. die onze 8 fietsen onderhouden en zorgen dat de fietsen altijd in orde zijn. Een flinke klus, maar ze klaren het. Komen ze er niet uit, dan brengen ze de fiets naar Bike Zone. Is er een groter probleem dan wordt de fiets naar de Huka fabriek in Oldenzaal gebracht, die de duo-fiets gaat repareren.
  • Er zijn bij Fietsmaatjes Kaag en Braassem vier instructeurs, die de nieuwe vrijwilligers een opleiding geven in het besturen van de duo-fiets en belangrijke tips geven in het omgaan met de gasten. 
  • Onder de bovengenoemde vrijwilligers zijn er die niet alleen fietsen met gasten, maar daarnaast ook nog andere dingen doen binnen de stichting. Heel waardevol en wij noemen ze daarom ook de supervrijwilligers.
  • Twee keer per jaar vindt er een overleg plaats tussen bestuur en coördinatoren om de dingen te bespreken, waar mensen mee zitten en er kunnen ideeën aangedragen worden, die voor verbeteringen kunnen zorgen binnen de organisatie. Tussen die overleggen, zijn de bestuursleden natuurlijk te allen tijde bereikbaar voor alle coördinatoren. 
  • Eens per jaar is er ook een overleg met de supervrijwilligers. Ook zij kunnen met hun vragen altijd terecht bij hun coördinatoren.
  • Aan het begin van het seizoen, ongeveer half maart, is er een startbijeenkomst, waar alle vrijwilligers van harte welkom zijn. Voor de nieuwe vrijwilligers is dit een moment om kennis te maken met andere vrijwilligers en om te zien hoe de organisatie te werk gaat. Zij krijgen daarin dan een goed inzicht.
  • En last but not least onze sponsoren. Zonder hen zouden we dit allemaal niet kunnen realiseren. En men geeft gul!! Het is gebleken, dat we een grote gun-factor hebben. Daar zijn wij heel dankbaar voor!!
  • Wij hopen dat wij u op deze manier een inkijkje hebben kunnen geven in de organisatie van Fietsmaatjes Kaag en Braassem. 

De secretaris.