Flitsende start door Fietsmaatjes bij de kermis-marathon “Diamonds are for Veenders Only”

geplaatst in: Nieuws | 0

Op zaterdag 16 september 2023 vond wederom de kermis-marathon plaats, deze keer in de Edelstenenwijk in Roelofarendsveen. 

De wijk was door de bewoners erg leuk opgetuigd voor deze happening. De mensen waren erg enthousiast en het was er heel gezellig! Eten en drinken was er in overvloed en het feestje duurde tot in de avond.

Voor Fietsmaatjes Kaag en Braassem was deze marathon alweer een bijzondere, wij waren weer uitgekozen als het goede doel! 

Daar zijn we erg gelukkig mee, want het geld kunnen we erg goed gebruiken. Als laatste dorp in de gemeente fietsen we nu ook in Woubrugge, dus een nieuwe duo-fiets en een stalling moeten bekostigd worden, wat neerkomt op zo’n 15.000 euro.

Door de organisatie is ons gevraagd om ons tijdens de marathon te profileren. Dat was niet voor dovemans oren, dus onze penningmeester Jan van der Salm en vrijwilliger Rieneke van der Geest zijn op de duo-fiets gestapt en hebben vooraf een paar rondjes over het parcours gereden. Vervolgens heeft Jan globaal verteld waar wij als Fietsmaatjes mee bezig zijn (ook vermeld dat we op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers) en om 12.00 uur het startschot gelost!

Het was voor de organisatie, de lopers, het publiek en voor de Fietsmaatjes een geweldige dag. Wij bedanken de organisatie voor het feit dat wij weer uitgekozen zijn als goede doel!